Search
Close this search box.
DATE & TIME

04/02/2021

- 06/02/2021

LOCATION
Central Library: Rotterdam.
The Netherlands

“Opening Dialogues; Dynamic Conversations about Art and Life” is an online exhibition and interview program. Exploring art related issues from a wide community perspective.

As part of Rotterdam Art Week, special guests will be interviewed by our panel of hosts from the community.

On this page you find the online exhibition, full interviews and a video reel with the summary of all the interviews, introductions to our panel members and hosts. Enjoy and be inspired!

Poster

Exhibition

Enjoy the works of the interviewed artist : Joel Bonk, Hadassah Emmerich, Santiago Daleas, Nelson Carrilho, Erik Adriaan van der Grijn.

Video Reel with interviews

About

Opening Event (Dutch)

Left: Sander Geenen, Programme Maker Library. 

Right: Nora Kastein, Creative Director Margin (Art & Media)

Guests

Raki Ap

“Van politieke vluchteling naar impactvolle wereldverbeteraar” is hoe zijn levensgang beschreven wordt. 

Raki is een bekend gezicht in de klimaat- en antiracisme beweging. In het interview komt ter sprake hoe klimaatverandering, racisme en ongelijkheid samenhangen én hoe die problemen opgelost kunnen worden. 

Full interview:

https://www.facebook.com/1215795408509784/videos/166666008334207

Nancy Siblini

Nancy Siblini is een activiste en strijd voor mensenrechten. In het bijzonder voor een betere positie van LHBTIQ-asielzoekers.

Full interview from 52 minutes onwards:

https://www.facebook.com/1215795408509784/videos/166666008334207

Rosaly Deij

Rosaly won met haar klas de regionale prijs voor het UNICEF kinderrechten filmfestival.

Zie hier de clip: https://www.youtube.com/watch?v=1DT2JF5r8-E

Waar ging hun film over. Waarom zou er meer kinderen geluisterd moeten worden? Wat vinden zij ervan hoe volwassenen de wetten bepalen?

https://www.facebook.com/events/1062647464227281/

Hadassah Emmerich

Haar werk is sensueel, overvloedig, erotisch, verbeeldt en verwijst naar vrouwelijke lichaamsdelen. O.a. door het kleurgebruik wordt het geassocieerd met het ‘exotische’. Met haar werk stimuleert ze een vrije beleving van vrouwen met hun eigen lichaam. Behalve kunst maken vind ze het belangrijk om met haar visie ook deel te nemen aan de maatschappij.

Ziet zij zichzelf als een feminist? Welke reacties maakte zij los met haar werk? Wat verteld zij over haar gebruik van ritme, vorm en kleur.

https://www.facebook.com/events/1062647464227281/

Renske Gasper

Renske is Hoofd Educatie van het Rotterdam International Film Festival. 

Ook werkt zij aan een nieuwe lessenreeks ; het Archief van de verbeelding. In deze pilot creëren leerlingen vanuit groep 3 tot 5 hun eigen beeldarchief. We vragen haar o.a. naar de opbrengst en waarde van deze lessen voor leerlingen.

Joel Bonk

Joel is 10 jaar geleden afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam. We vragen hem naar de realiteit van het proces om van afgestudeerde naar professioneel kunstenaar te gaan. Hij is lid van het collectief de Art nomaden. Zij werken figuratief met een affiniteit voor de natuur en het menselijk lichaam. We bevragen hem ook over hoe het maken kunst hem in meer in contact brengt met zijn Indonesische roots/identiteit.

Full interview

https://www.facebook.com/events/912447016168944/

Santiago Galeas

Santiago Galeas is an incredibly talented, queer identified, young Latino painter, currently based in New York. In an art world where so much work seems to be derivative, Santiago’s vivid oil portraits of people of color are truly spectacular and original.  

Full interview:
https://www.facebook.com/events/912447016168944/

Organisatie Rotterdam Art Week

We bevragen Charlotte Nijsten (hoofd communicatie) en Sabine Dunnewijk (hoofd productie)  over het organiseren van RAW en over de keuzes die zij maken. Ook krijgen we een kleine preview voor ARW in juli.

https://www.facebook.com/events/912447016168944/

Nelson Carrilho

Nelson maakt bronzen sculpturen.

De speelse, figuratieve vormen van zijn beelden zijn vaak gebaseerd op traditionele Afrikaanse en Caribische elementen. Zijn kijk op kunst is bepaald door zijn afkomst, gecombineerd met het feit dat hij al jaren in Nederland woont. Vanuit beide invloeden ontwikkelt hij nieuwe concepten in een persoonlijke en unieke stijl. 

https://www.facebook.com/events/507271863574940/

Sandra Lange

Sandra Lange is a performance designer and independent researcher whose frictional crip creative practice is situated in the Netherlands. The spaces, exchanges, and trainings they are designing are rooted in bodymind based practices, offering shared activities of felt thinking that resist oppression by the norm. As an advocate for radical slowness, they are interested in the social locations of the disabled and chronically ill. Lange is collaborator of Trainings for the Not-Yet by Jeanne van Heeswijk, recently at the New School of the Vera List Center in New York and affiliated with BAK in Utrecht, NL. 

Full interview
https://www.facebook.com/events/507271863574940/

Selma Ozkan

Als lid van verschillende vrouwenbeweging stimuleert en adviseert ze vrouwen om/hoe zelfstandig ondernemer te worden. Ze heeft een keten van kinderopvangcentra in Nederland (o.a. in Rotterdam) en werkte aan projecten in Saba om te assisteren met het opzetten van kinderopvangcentra. 

We interviewen haar o.a. over haar visie en beleid van hoe kinderopvang bijdraagt aan actief burgerschap. Zo brengt ze kinderen bijvoorbeeld al op jonge leeftijd in contact met andere culturen door verschillende (religieuze)  feesten in de opvang te vieren.

https://www.facebook.com/events/507271863574940/

Misja Immink

Als Rotterdamse kunstenaar verzorgt Misja al jaren gelukswandelingen, met name voor ouderen. Je kunt hem ook kennen van zijn ‘roeptoeter concerten’, zijn geluks verzekering en andere sociale kunstprojecten. Hij staat met beide benen in de maatschappij. Shahaila Winklaar bevraagd hem over zijn projecten en zijn visie op het kunstenaarsschap.

https://www.facebook.com/events/507271863574940/

Hosts

Simion Blom

Gemeente raadslid Simion Blom is ruim 10 jaar GroenLinks-politicus voor de gemeente Amsterdam en is kandidaat van het Nederlandse parlement. Hij is een van de leidende figuren voor het realiseren Slavernij Museum in Amsterdam.

Shahaila Winklaar

Zij is een beeldend kunstenaar met een eigen sieraden- en textiellijn. Ze is museumdocent en gids. Zij is ontwikkelaar van studiemateriaal voor onder meer het Mauritshuis, Museum Boijmans van Beuningen, Museum de Leidse Lakenhal en omleider voor het Nieuwe Instituut. Ze is cultureel coach bij Museum Boijmans van Beuningen. Shahaila is gespecialiseerd in het gebruik van kunst als hulpmiddel voor dokters in opleiding, mensen met Alzheimer, blinden en slechtzienden. Zij was juridisch adviseur bij het Nederlandse parlement.

Erika Hyatt

Erica is een autodidact kunstschilder gespecialiseerd in olieverf en female issues.  Haar academische ervaring omvat diploma’s in Expository Schrijven, Statistiek en Psychologie, en een Masterdiploma in Industriële Organisatiepsychologie. Ze hield exposities in de VS en Nederland. Erica is een prominent lid van de internationale kunstbeweging genaamd “dialogues for artists in a changing world “.

Nora Kastein

Nora is een internationale kunstenaar. Haar werk varieert van installaties (binnen en buiten) tot schilderijen en werken met textiel. Ze heeft een Master of Arts -diploma in Museums, Galeries and Contemporary Culture (London). Als Creative Director voor Margin (Art & Media) heeft ze meer dan 4 jaar ervaring in het samenstellen en organiseren van kunsttentoonstellingen en evenementen, wereldwijd.

Mila Pekob

Mila Pekob

Mila interviewed kinderen over (culturele) onderwerpen welke kinderen interesseren. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld duurzame uitvindingen, gamen en het bezoeken van exposities.